Dövme yaptırmak
Dövme Nedir?
Dövme vücudun istenilen bölgesine yapılan cilt altına bazı pigment maddelerinin enjekte edilmesi ile yapılan bazı estetik uygulamalarıdır. Dövmenin tarihi eski Mısır’a kadar dayanır. Tarih öncesinde damga olarak nitelendirilmiştir. Estetik olarak iyi görünmek kadar işaretleme amacıyla da kullanılmıştır. Herhangi bir kabileye veya gruba dahil olanları belirlemek amacıyla da uygulanmıştır. Buna en iyi örnekler açılan kurgan mezarlarında dövme sanatının kalıntılarına ulaşılmış olmasıdır. Eski çağlarda yapılan dövme işlemleri oldukça farklıydı. Bazı kına ve bitki özleri ile deriye açılan deliklerden deri altına verilir. İğne yerine keskin kemik uçları kullanılırdı. Teknolojinin gelişmesi ile beraber dövme teknikleri ve dövmeyi yapana dövmeci ustaları da gelişmiştir. Günümüzde sanatın bedene yansımasıdır. İstenilen motifler istenilen bölgelere uygulanır.
Dövme her yerde yapılan bir uygulamadır, yalnız her yerde dövme yaptırılmaz. Dikkat etmeniz gereken ilk kural dövme yaptırılacak yerin temiz ve hijyenik olmasıdır. Kullanılan malzemeler tek kullanımlık ve aletler steril olmalıdır. Bu olgu enfeksiyon bulaşmaması için en önemli altın kuraldır. Dövme yapılan salon mutlaka sağlık bakanlığından onaylı olmalıdır. Diğer bir kural dövmeyi yapan kişinin beceri ve yeteneğidir. Bunların yanı sıra kullanılan malzemenin kaliteli ve cilt için uygunluğu çok önemlidir. Dövme cilt altına yapılan bir uygulama olduğu için beylikdüzü dövme stüdyosu iyi araştırılarak seçilmelidir.
yada Dövme Nasıl Yapılır?Dövme motifleri öncelikle seçilir. Seçilen motif karbon kağıdının üzerinde iyice sınırları belirlenir. Cilt kıllardan arındırılır ve Baticon gibi deri antiseptiği ile temizlenir. Daha sonra deri nemlendirilir ve vazelin sürülür. Çıkarılan motif deriye yapıştırılır. Deride oluşan motif artık işlenmeye hazırdır. Steril iğne uçları makinesine takılır ve istenilen renk ile renklendirilip uygulamaya başlanır. Cilt altına verilen pigment maddeleri motifin belirginleşmesini sağlar.
bu dövmeler bukadar abartılı da olabilir yada sade bir şekilde de. Dövme Bakımı Nasıl Olmalıdır?Dövme yapıldıktan sonra o bölge mutlaka nemli ve temiz tutulmalıdır. Antibakteriyel ve doku onarıcı bakım kremleri kullanarak hızla iyileşmesi sağlanmalıdır. Güneş kremi kullanılmalıdır. Dövme yapılan bölge çarpma, sürtünme gibi fiziksel olaylara maruz bırakılmamalıdır.
teşekkürler.
Güzel bir anlatım olmuş teşekkürler.
YanıtlaSil