Gal Gadot

                            Gal Gadot
Gal Gadot-Varsano (İbranice: גל גדות‎ d.30 Nisan 1985), İsrailli oyuncu ve model.
 DC Comics filmlerinde canlandırdığı Wonder Woman karakteriyle tanınmaktadır. Bu rolü ilk kez Batman v Superman: Adaletin Şafağı'nda (2016) canlandırdı, ardından 2017'de Wonder Woman'da başrol oynadı ve Justice League filminde de aynı rolü canlandıracak. Daha önce Hızlı ve Öfkeli serisinin bazı filmlerinde Gisele Yashar karakterini canlandırdı. 
 2004 yılında Miss Israel (İsrail Güzeli) seçilerek aynı yıl Miss Universe'te (Kainat Güzellik Yarışması) İsrail'i temsil etti. Ardından iki yıl boyunca İsrail Silahlı Kuvvetleri'nde dövüş eğitmeni olarak askerliğini yaptı. 
Modellik ve oyunculuk kariyerine başlamadan önce IDC Herzliya'da üniversite eğitimine başladı. 2018'de Time dergisi Gadot'u dünyanın en etkili 100 kişisinden biri olarak seçti ve dünyanın en yüksek ücretli aktrisleri arasında yer aldı. 
Gal Gadot, İsrail'in Petah Tikva şehrinde doğdu ve Rosh HaAyin şehrinde büyüdü. İbranicede adı "dalga", soyadı "nehir kıyısı" anlamına gelir. Anne ve babası İsrail doğumlu olmasına rağmen ataları Avrupa'dan göç etmiş Yahudilerdir. (Gal Gadot ailesinin geçmişinden bahsederken 1/4 Polonyalı, 1/4 Avusturyalı, 1/4 Alman ve 1/4 Çek olarak tanımlamaktadır.) İsrail Savunma Kuvvetleri'nde asker olarak iki yıl görev yaptı. Kendisinden bahsederken "Bence Justin Lin'in ilgisini çekmemin nedeni orduda görev yapmış olmam ve Lin'in benim silahlar hakkındaki bilgimi kullanmak istemesi."  
Hızlı ve Öfkeli'deki rolünden bahsederken "Güçlü kadınlar için yeteri kadar rol yok. Daha fazla kadın senarist olmasını isterdim. Günümüz filmlerinde gördüğümüz çoğu kadın karakter 'kalbi kırılmış zavallı kızlar '. Hızlı ve Öfkeli'den bu yüzden gurur duyuyorum. Kendimi Gisele gibi hissetmemi sağlıyor."  
2008'de İsrail dizisi olan Bubot'da oynadı. Altı oyuncuyu geride bırakarak Hızlı ve Öfkeli'nin dördüncü filminde Gisele Yashar karakterini canlandırdı. 2010'da Gece ve Gündüz filminde ufak bir rol aldı. 2011'de Hızlı ve Öfkeli serisine geri döndü ve kendi rolü olan Gisele'i canlandırdı. 2013'te Hızlı ve Öfkeli 6'da tekrar rol aldı ve karakteri üstü kapalı bir şekile öldürüldü. DC Comics Aralık 2013'te Gal Gadot ile Batman v Superman: Dawn of Justice filminde ve gelecek devam filmleri içinde yer alacak Wonder Woman karakteri için anlaşma imzaladıklarını duyurdu.

Yorumlar

Popüler Yayınlar